Verbouwing ketelhuis 1916

Uit Test Wiki
Versie door Jan Pieter Rottiné (Overleg | bijdragen) op 8 mei 2018 om 09:06

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

376×541px
Plattegrond van de situatie 1916
(afbeelding: J.P. Rottiné)

Op de plattegrond kunnen we zien hoe in 1916 de nieuwe Stork-Lancashireketel op de plaats van de Lanz-locomobiel wordt geïnstalleerd.
Dat betekent dat wij met zekerheid kunnen vaststellen dat de Lanz-locomobiel in 1915 is gedemonteerd. Dat is dus waarschijnlijk ook het jaar dat de tweede schoorsteen (van 1900) wordt afgebroken. De schoorsteen van 1907 zal nu alleen voor de rookgasafvoer moeten zorgen.

De Lanz-locomobiel wordt dus in 1915 vervangen door de nieuwe Stork-compoundmachine in de "nieuwe" westelijke machinekamer. Aangezien deze nieuwe machine 350 PK kan ontwikkelen, kan er samen met de Zeister van 150 PK, in totaal 500 PK aan kracht aan het drijfwerk worden afgegeven.
De vertikale Zeister-machine blijft dus op zijn plaats naast de nieuwe ketel.

De bestaande Stork-vlampijpketel van 1907 met het voorvuur blijft zijn dienst doen, naast de nieuwe Stork-Lancashireketel. Beide ketels voeren hun rookgassen af via een eigen rookkanaal-systeem, terwijl ze gezamenlijk in de schoorsteen van 1907 uitmonden.

Vanwege de lengte en grootte van de nieuwe Stork-Lancashireketel steekt deze dermate naar voren in het ketelhuis, dat er aan de voorzijde van het ketelhuis een forse aanbouw moet worden gepleegd om het geheel te kunnen huisvesten.
Deze ruimte geeft in het midden toegang tot de nieuwe ketelhuisruimte, terwijl er aan weerszijden daarvan flinke bergingen zijn ontstaan. We menen te mogen vaststellen dat de rechter ruimte voor de opslag van spaanders en houtstof wordt gebruikt, terwijl de linker berging waarschijnlijk als pomphuis heeft gefunctioneerd.

Het lijkt ons waarschijnlijk dat de nieuw ontstane ruimte in 1916 een heel nieuw overkoepelend plat dak heeft gekregen.

Terug naar de pagina met onderwerpen